Debat & spørgsmål

Danske Sommerhusudlejere

Vidste du      Sommerhusturisme      Ydelser      Debat      Medlemskab

Debat





Turisme er et af de største erhverv i Danmark - de nyeste tal (maj 2013) viser, at der genereres 120.000 arbejdspladser i erhvervet.


Hvert eneste hus, der udlejes, medvirker hertil og også til at sørge for lokale jobs og lokal omsætning. Og det bedste er, at der er store muligheder for at øge denne omsætning.


Et hus, der lejer ud i 14 uger med 5 gæster pr. uge, genererer 70 overnatninger, med deraf følgede forbrug i form af fødevarer, øvrig detailhandel, restaurantbesøg, besøg på lokale attraktioner mv. Dette har betydning for lokalsamfundet og hele Danmark.




Øget udlejning til sommerhusejerne = mere beskæftigelse og bedre lokalsamfund



Vi oplever, at udlejningen skifter fra sæson til sæson, og spørger vi vores formidlingsbureau vil svaret typisk være, at det var dårligt vejr sidste år, eller i foråret - i hvert fald noget de som den kommercielle part er uden ansvar for.


Vel er det sandt, at formidlingsbureauerne ikke har indflydelse på vejret, men det betyder omvendt ikke, at de ikke har indflydelse på udlejningen og dermed vores fortjeneste.


Var det dårlig vejr sidste år kan man foretage prisjusteringer, øge markedsføringen, ændre på sæsoninddelingen for bare at nævne noget. Den, der lider de helt store tab, er den enkelte sommerhusejer, dernæst lokalsamfundet og staten og til sidst formidlingsbureauerne. De "brænder" ikke inde med et varelager, de skal afskrive ved svigtende salg, og den helt afgørende omsætning/indtjening for dem ligger i højsæsonen, der som hovedregel er fuldt booket.

Tænk ud af boxen



Der er mange gode grunde til at få udlejningen op i ydersæsonerne. Der er ledig kapacitet, det styrker indtjeningen hos ejeren, lokalsamfundet m.fl. Sommerhusene er en meget central del heri. Så hvorfor ikke gøre noget aktivt for at øge udlejningen i yderperioderne. Det forholder sig nu engang sådan, at de allerfleste sommerhuse er elopvarmede. Dette skyldes, at det er den eneste mulige forsyningskilde for disse huse. Når husene er tomme i ydersæsonerne, og der i disse perioder er masser af el fra vindmøller, el fra

 

 

vandkraft i eksempelvis Sverige, hvorfor så ikke fjerne afgifter mv. på el for disse huse - dette ville sænke prisen for lejernes ophold betragteligt, og ingen taber på det.

Der er ofte sådan i dag, at prisen for el i et stort og luksuriøst hus kan overstige lejeprisen, det er altså ikke en mindre omkostning, men reelt en barriere for mere udlejning på tidspunkter, hvor vi alle har brug for det og for de indtægter og arbejdspladser, der ligger her.


Gå på vores Blog



Klik her og gå direkte til vores blog.


På bloggen kan du stille spørgsmål til alt om sommerhusturismen, du kan komme med forslag til at forbedre vilkårerne for os sommerhusejere - såvel små konkrete forslag som store og mere langtrækkende forslag er velkomne.

 




Tænker du på at købe sommerhus



Der kan være rigtig god fornuft i at overveje udlejning i forbindelse med køb af et sommerhus. Er i mere end en familie, der køber sammen, kan spørgsmålene være endnu flere.

 

DanskeSommerhusudlejere hjælper dig gerne igennem overvejelserne og processen.

 

Ofte står overvejelserne mellem at købe et mindre hus med en lidt "ringere" placering i forhold til vand mv. eller købe et lidt større og bedre hus, der måske også ligger lidt bedre.

 

Det er ofte her, spørgsmålet om udlejning kommer ind, udlejningen kan nemlig meget ofte financiere det bedre hus, men der er også nogle forhold, man skal have afklaret.

 

Hvad kan huset indbringe i lejeindtægt?

Hvornår vil man gerne selv bruge det?

Hvad betyder udlejning for en selv, huset, møblering mv.

Hvad sker der, såfremt udlejningsbudgettet ikke holder?

Hvor meget må man bruge sit eget hus om vinteren?

Kan man på et tidspunkt få helårsadresse i huset

Hvordan beskattes indtægten

Hvad med eventuelle skader på huset

 

Du har nok endnu flere spørgsmål - meld dig ind og få svar - kontingentet kan hurtigt været tjent hjem (og det flere gange).